Новини

Дата за септемврийска поправителна сесия

Публикувано на

Защитата на проекти в септемврийската поправителна сесия ще се проведе на 31 август събота, от 10:00 ч. до 17:00, зала 306.

Тези, които не са направили някой от тестовете през семестъра, ще могат да го направят на 1 септември от 14:00 в зала 229, когато ще пишем и оценки.

Важно: Ако ще се явявате с проект, различен от одобрения за предишния изпит, трябва да ни пишете с новата идея и да получите зелена светлина. В противен случай, оставате за догодина. Добра идея е и да хвърлите още веднъж едно око по темата какво очакваме от вашите проекти

Пишете на fmi@py-bg.net ако имате въпроси.

Летен HackFMI от 16ти до 22ри август

Публикувано на

Ще се пише на Python, open-source приложение, чиято цел е да внесе повече прозрачност и контрол в работата на студентски съвет към университета.

Възможността е добра - може да го разгледате като допълнително упражнение към вече завършилият курс - реален проект с реални изисквания, който ще се ползва от хора ежедневно.

Повече подробности може да прочетете тук - http://hackfmi.com/spontanen-leten-hachathon/

Няколко дена преди самият хакатон (от 12ти до 15ти) ще има лекции, като един от дните ще бъде посветен на Python, с идеята да се дадат насоки и добри практики за писане по време на хакатона.

Отново - ако имате въпроси, може да ги задавате като коментари към http://hackfmi.com/spontanen-leten-hachathon/

Защита на проекти

Публикувано на

На 06.07, демек тази събота, ще си защитавате проектите, от 11:00 в зала 309. Имаме позволение и да използваме 314, ако решим.

Важно: Най-късно в петък вечерта ни изпратете линк към вашето публично хранилище, като отговор до fmi@py-bg.net, в thread-а, в който сте си написали идеята за проект.

Вижте как ще протече всичко

Предварителна дата за тест

Публикувано на

Хората, които защитиха проекта си днес, могат да се явят утре на писмен изпит. Планът е същият като днес:

Елате в 13:00 пред ФМИ и ще си намерим зала.

Предварителна дата за изпити

Публикувано на

Който е готов с проекта си и не му се чака, може да се яви и да го защити на 29.06.

Чакаме се пред ФМИ в 13:00 и ще си намерим зала.

Последното ни събиране

Публикувано на

...ще бъде в парка. Или по-точно, в Борисовата. Или по-точно, на слончетата. Ако това не ви е достатъчно точно, ето ви линк

Часът е 18:30 (да, по-рано), а дата е 10 юни. Ще се радваме да ви видим там, в далеч по-неформална обстановка и да си поговорим за това как се е развил курса този семестър. Бирата е от нас.

Ако вали ще се преместим в Кривото до ректората.

Понеделник, 3 юни, няма да има лекция

Публикувано на

Правим една почивка идния понеделник, след това ще си говорим за полезни библиотеки, които не са част от стандартната дистрибуция.