Бъгчета и буболечета

 1. Между другото макар и преди 23 часа да е излязла 11та хитринка, въпреки това div.tip-of-the-day на всяка страница съдържа заглавието на хитринка 10.

  Също така номерацията на 10 и 11 е сменена (явно затова показва старата, понеже новата е с по-малък номер).

  Малко не ми е ясно как се е получило това и ми е интересно дали и преди регулярните изрази са били номер 11 и защо.

  Може би е имало хитринка, която сте решили да премахнете, номерацията е останала същата и после при добавянето на нова тя се е наместила на празното място.

 2. И отново открих един малък интересен бъг.

  Макар и този път да не е виновен кода на сайта, а странното рендериране на шрифтове на някои браузъри.

  Макар и при Opera и Internet Explorer да НЯМА проблем :laughing: - второто не го очаквахте

  При Firefox и Chrome (предполагам може би и Safari) комбинацията font-size: 13px; line-height: 19px; font-style: italic; font-family: monospace; произвежда интересен резултат - по-конкретно, че наклоненият текст е малко по-висок от ненаклонения такъв.

  Пример - дразнещото тук е, че в резултат от бъга номерацията не отговаря на редовете

  Иначе по-скоро проблемът може би е само във шрифт 13px което е малко нестандартно, но под chrome бъгът се проявява само при нечетни стойности на line-height (при firefox винаги се проявява).

  Също така може би няма да се проявява навсякъде, понеже това зависи от самия шрифт - при Arial например няма проблем. В случая кода за домашните обаче има зададен шрифт Inconsolata-dz,Monaco,Terminus,monospace , което при мен се свежда до monospace тоест каквото браузърът сам си реши.

  Лесно може да се оправи като се зададе font-size:14px; или във font-family се добави друг fallback преди monospace - такъв който присъства не само на OS-X, но и под windows (Courier и Courier New също са бъгави и не стават).

  Note: Реших вместо да правя нова тема просто да преименувам тази. Малко е странно, но може би в случая от самото начало трябваше да я кръстя така, за да има развитие в перспектива, а не да се отваря нова тема за всеки бъг (дълга 2 поста).

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.