Как протича защитата на проекти?

 1. На 06.07, демек тази събота, ще си защитавате проектите, от 11:00 в зала 309. Имаме позволение и да използваме 314, ако решим.

  Важно: Най-късно в петък вечерта ни изпратете линк към вашето публично хранилище, като отговор до fmi@py-bg.net, в thread-а, в който сте си написали идеята за проект.

  Ако ще презентирате от своя машина:

  1. Уверете се, че използвате Python 3.3.x
  2. Инсталирайте си coverage

  Как протича всичко?

  1. Записвате си имената и факултетния номер на един лист, с поредни номера.
  2. Ако не си носите лаптоп, си подкарвате проекта на някой от компютрите в залата. Евентуално може и на наша машина да се случи това.
  3. Когато ви дойде реда, до вас сяда някой от изпитващите.
  4. Демонстрирате как работи проекта ви.
  5. Показвате си сорс кода, отговаряте на въпроси и понасяте евентуално мрънкане от изпитващия.
  6. Показвате написаните тестове и изпълняваме coverage върху тях.
  7. Разбирате колко точки получавате.
 2. Всъщност няколко пъти по време на семестъра сме казвали, че от тази година не приемаме проект с по-стара версия на Python, по каквито и да са причини.

  На предварителната защита, имаше проект с Django 1.5 и Python 3.3, тъй като това вече е възможно и дори не е зор да го портнеш.

 3. Ако ми дадеш записите от лекциите, съм сигурен, че ще намеря къде си противоречиш. Точно на уводната лекция за Джанго (първата), имам адски ясен спомен, как казвате, че имало проблеми с питон 3.3 и джанго и херпа дерпа.

 4. Да, така е, проблеми има. Тепърва се обяви съпорт на Django за 3.3 от версия 1.5.0. Но ако това си го разбрал като "След като има проблеми, може да пишете на Python 2", си е изцяло твой проблем. На втората лекция за Django отделихме 10 минути да ви покажем South, след което ви казахме, че няма да може да го ползвате, тъй като все още не работи под Python 3, а вие нямате избор и трябва да пишете на 3.3.

  Да не говорим, че това изрично съм го споменавал още 10-ина пъти. Целият курс е на Python 3, още в началото на семестъра ви накарахме да ни покажете, че сте инсталирали именно последна версия (темата със скрийншотите). Как точно очакваш да приемем проект, написан на версия, за която е казано, че повече няма да се развива?

 5. Бил съм на първата лекция на Django и съм сигурен в това което твърдя. На втората - не. Най лесно, можеш просто да ми дадеш записа и да видим кой е прав и кой е крив! Неразвиваща се версия или не, защо трябва да пишем django проекти на версия на django, за която още дори няма официален съпорт! За портването - ок, изгубих си няколко часа да си портна проекта към 3.3, но ЗАЩО? The current production versions are Python 2.7.5 and Python 3.3.2. Сайта на Джанго, пише че версията за 3.3 е още с неофициален съпорт!

 6. @Христо, това не е курс по Django, а по Python. Изискванията са проект на Python 3.3. Ако ползваш за целта библиотека, която не го поддържа официално - кофти тръпка.

  Склонен ли си да заложиш една единица от оценката си, че сме казвали да може да се пише проект на Python 2, ако е с Django? Защото аз съм склонен да ти дам една единица, ако сме го правили :smile:

  Още веднъж: "подръжката на Django за python 3.3 е неофициална и не всички неща (като миграциите) работят" != "можете да ползвате python 2 за вашите Django проекти".

  @Мария, ще ползваме coverage само за да пускаме тестовете с него, но ще очакваме те (почти) пълно да покриват цялото ядро на проекта.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.